Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Τι ειναι η Νεα Ακροπολη (σε ένα 4λεπτο βίντεο)

Ένα μικρό ενημερωτικό video για το τι είναι η Νεα Ακροπολη και ποιες είναι οι δράσεις μας.


Η Νέα Ακρόπολη είναι ένας Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που βρίσκεται σε περισσότερες από 55 χώρες και συγκεντρώνει πάνω από 15.000 ενεργά μέλη, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, οι οποίοι εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες και αντιπροσωπεύουν ένα πλατύ φάσμα θρησκευτικών πίστεων, εθνικών προελεύσεων και πολιτιστικών κληρονομιών, αποτελώντας ένα θαυμάσιο παράδειγμα κατανόησης και κοινωνικής συμβίωσης.


Σήμερα, που τεράστια κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα έχουν εκδηλωθεί με πολύ άσχημες συνέπειες για όλους μας, οι στόχοι της «Νέας Ακρόπολης» προβάλλουν πολύ επίκαιροι:


1- Συναδελφοσύνη
Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, βασισμένο στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από τις διαφορές μας, φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, φύλου.


2- Γνώση
Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση, και τον άνθρωπο.


3- Ανάπτυξη
Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας την ανάπτυξη του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε ένα κόσμο που χρειάζεται βελτίωση. Μέσα από την βελτίωση του ατόμου προωθείται η κοινωνική βελτίωση και ανάπτυξη.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο (4 λεπτά):